Omgångarna 17 och 18 i den brittiska Formel 3-mästerskapet utspelar sig på Thruxton i södra England och här väntar en stor skräll, tre Renault-motoriserade bilar bland de fem bästa efter kvalet med både Danny Watts och Eric Salignon på första startled för HitechGP och Robert Dahlgren som nummer tre.
Vid de första varven försökte fransmannen Salignon försvara sig när han hade Fairuz Fauzy i bakhasorna, därefter var det katastrof, Michael Keohane knuffar Nelson Piquet Jr. och senare i skedet fick australiensaren Will Power bli påkörd av irländaren men i depågatan så bråkade han verbalt med Richard Antinucci om vems fel var det.
På varv nummer 8 hände det här, Robert Dahlgren körde förbi Danny Watts med höger hjulpar på gräset då han blev pressad av mästerskapsledaren, sydafrikanen Alan van der Merwe samtidigt som Can Artam gjorde en piruett på Goodwood Curve och Robert Dahlgren från Skellefteå vinner efter 19 varv.
Race 2 däremot var det ombytta roller när Jamie Green tar hem segern före Will Power som revanscherade efter händelsen i förra omgången och Adam Carroll slutar på tredje plats.
Efter två raka VM-titlar i rally 1985 och '86 tvingade Peugeot att byta disciplin med den framgångsrika modellen 205 T16.
Det var i januari 1987 som Jean Todt och hans toppförare Ari Vatanen tillsammans med kartläsaren Bernard Giroux i en gul Peugeot 205 med förlängd axelavstånd, större bränsletank och finjusterad 1.8 liters bensinmotor på 390 hästar som kompletterade uppdraget från grusvägarna i södra Frankrike via de tuffa sanddynerna till "Det rosa vattendraget" i Senegal.
Landsmannen Juha Kankkunen också har slutfört Dakar-rallyt i en Peugeot och det kom år 1988, han vann med två timmars försprång före närmaste konkurrent som är japanen Kenjiro Shinozukas Mitsubishi.
Bilindustrins mest kända filmregissör Jean-Louis Mourey gjorde kortfilmen "Stjärnan på Saharaöknen" som handlar om 205: an och dess framgångssaga både på specialsträckan och på serviceområdet.
Många år senare är den legendariska bilen på museiutställning i Sochaux.
Här är en sammanfattning på allt som hände under det så kallade vintersport- och bolltokiga årgången.
Tre största sportögonblick från 1994
3. Espen Bredesens OS-guld i Lillehammer
Det var en folkfest på hoppbacken där 24 000 supportrar i ett hav av blåröda jackor såg den erfarne Espen Bredesen vinna medalj av den ädlaste valören i normal backe med rekordet på 104 meter i finalomgången då domarna satte tre gånger 20 poäng i grundomgången, landsmannen Lars Ottesen ser till att Norge belönas med en dubbelseger före tysken Dieter Thoma.
2. Herrgårdsvagnen gör racingdebut
Volvo 850 kombi tävlade i BTCC med Rickard Rydell som nykomling i Tom Walkinshaws verksamhet, han slutade som bäst femma på Oulton Park där Alfa Romeo drog sig ur från den här deltävlingen på grund av deras användning av höga bakspoilers men bestämde sig att ändra höjden på en lägre mått.
Idag finns Rickards gamla kombi-racer på museum.
1. Kvartsfinaldramat mellan Sverige och Rumänien
Det hela började när Håkan Mild spelade variant till Tomas Brolin och tog Sverige ledningen i andra halvlek tills Florin Raducioiu kvitterade innan förlängningen, efter hans 2-1 mål fick Kennet Andersson hoppa upp och nicka in 2-2. I straffläggningen hade Håkan Mild gjort en grov miss och Rumänien leder efter första straffomgången, de spelare som gjorde mål var Andersson, Hagi, Brolin, Lupescu och Klas Ingesson tills målvakten Thomas Ravelli parerade Dan Petrescus försök.
Lagkaptenen Roland Nilsson sköt sin straff upp i krysset, sedan var det Henke Larssons viktiga bredsida i nätmaskorna tills mittbacken Miodrag Belodedici missat och Sverige vidare till semifinal.
Min favoritlåt i spellistan: Uno Svenningsson - Under Ytan
Tidigare var han känd från bandet Freda och så kom genombrottet som soloartist med den här låten i en vacker akustisk gitarrackord och det fina ljudet på kontrabasen.
Min favoritfilm: Fyra bröllop och en begravning
För er som gillar brittisk romantisk komedi är denna film med Hugh Grant och Andie McDowell ganska så storartat.
När den första versionen av modellbeteckning C60 kom år 2001 tog franske chefsdesignern André de Cortanze beslutet att vidareutveckla den till en mer aerodynamisk kärra och vacker i dess utseende.
2002 var året då Henri Pescarolos stall utmanade om en Topp 10-placering på allvar i Le Mans med nyare design på strålkastare, störtbåge, luftintag och smala fenor på bakspoilern.
Under motorkåpan ruvar en 3.2 liters Peugeot V6: a med dubbla turboaggregat länkad med en 6-växlad halvautomatisk transmission.
På Circuit de la Sarthe årgång 2003 gjordes nya ändringar på bilen, bland annat en bredare profil på bakvingens fenor, bredare sidepods och nyutvecklade ventilerade bromsskivor av kolfiber från Carbone Industrie, detta ledde till en förbättring till en åttonde respektive nionde plats.
2004 ändrades färgen från blågrönt till helvitt med inslag av mörkblått när man bytte motorfabrikat från Peugeot till Judd där de slutade fyra framför hemmapublikens förtjusning.
Den femte deltävlingen i V8 Supercar-säsongen 2001 utspelade sig på stadsbanan i Canberra där Marcos Ambrose på söndagens distanslopp hade ett problem.
Vänster bakhjul lossnade från hans blåa Ford Falcon, parkerade åt sidan och satt kvar i bilen tills hjulet rullar säkert trots att funktionärerna vevar gul flagg för eventuell skräp på banan.
Däcket hoppade på trottoarkanten, studsade på traven och lade sig på sidan.
Under Jean Todts ledning är Peugeot med i leken när Lancia och Audi slogs mot varandra.
Deras nya fyrhjulsdrivna vinnarvapen 205 T16 gjorde sin debut 1984 i Korsika, senare under året vann Ari Vatanen tre gånger med Evo 1-utförandet, bland annat på hemmaplan i Finland.
1985 kom Peugeots första mästerskapstitel när Timo Salonen tog fem segrar medan landsmannen Ari Vatanen kammade hem de två första.
Ett år senare var det väl sista gången man körde Grupp B-regeln då Juha Kankkunen vann VM-guldet genom segrar i Akropolisrallyt, Svenska Rallyt och Nya Zeeland.
205: an var en kändis på asfalt, grus, snö och lera, franske filmproducenten Jean-Louis Mourey regisserade kortfilmen "Den sista sekunden" och spelades i de värmländska barrskogarna på nattetid med just Timo Salonen bakom ratten.
Efter sexton segrar i VM-sammanhang finns den legendariska bilen kvar på Peugeots museum i Sochaux och Ari Vatanen fick beskriva 205: an som sin första älskling bland rallybilar och det var just det som räddade Peugeot från en eventuell finanskris.
Förarmarknaden i motorsportens finrum är den mest hajpade på tabloiderna.
Valtteri Bottas efter fyra år i Williams åker till regerande märkesmästarna Mercedes och ersätter den nyligen pensionerade titelhållaren Nico Rosberg för samarbete med Lewis Hamilton.
Sauber-teamets stallchef Monisha Kaltenborn har presenterat en ny laguppställning för 2017, Marcus Ericsson får Pascal Wehrlein som lagkamrat efter att Manor Grand Prix riskerar konkurs på grund av deras finanskris, laget från Hinwil fortsätter att gå som klockan då man fick svenska ägare förra året.
Felipe Massa gör en oväntad återkomst i F1-cirkusen från en ganska kortlivad avslutning på karriären, han ger artonårige nykomlingen Lance Stroll lite erfarenhet med den nya vagnen som bär koden FW40 som indikerar det brittiska stallets 40 års jubileum.
Blött väglag under supportracet efter att Europas Grand Prix i Formel 1 är redan klar var receptet på äkta racing i det Brittiska standardvagnsmästerskapet.
Tim Harvey och Alain Menu i sina nyutvecklade Renault 19 körde upp sig från sjätte respektive fjortonde startruta till en dubbelseger, inte nog med det men åskådarna såg flera avåkningar från bland annat Joachim Winkelhock och svenske gästföraren i BMW Per-Gunnar Andersson.
Renaults förbundskapten Keith Green var rätt nöjd med detta.
I stora delen av 70-talet fick Peugeots "Dealer Team" bygga en rallyvariant av den framgångsrika sedanen 504, denna bilmodell var knutpunkten till segrar på de afrikanska grusvägarna.
F.d. Peugeot-ägaren tillika Toyotas gamla stallchef den framlidne Ove "Påven" Andersson vann Safarirallyt 1975 i en kritvit 504 med förgasare från märket Kugelfischer.
Vid årgångarna 1975 och '76 blev 504: an en värdig segrare i Marocko, först med finnen Hannu Mikkola tillsammans med förre kartläsaren Jean Todt och senare var det Jean-Pierre Nicolas tur att vinna i exakt samma bil.
1978 var det tvådörrars-coupén som åkte högst upp på pallen, den här vagnen är designad av Pininfarina men specialbyggd för Safarirallyt med styvare hjulupphängning och en stark 2.7 liters Cosworth V6: a.
Jean-Pierre Nicolas vann även i Elfenbenskusten efter en lång resa bakom ratten.
Nya Galgenwaard öppnades 1970 i utkanten av centrala delen av orten där svensklaget i holländsk ligafotboll FC Utrecht spelar sina hemmamatcher.
Efter 32 år med den gamla konfigurationen kom modifieringen av huvudläktaren och därefter kortsidorna på arenan, likt den på Tynecastle Stadium i Edinburgh.
Idag är publikkapaciteten på cirka 24 200 åskådare och här spelas det fyra gruppspelsmatcher.
Vi går framåt i tiden och till 1993 där det hände mycket både i sport, film- och musikbranschen.
Tre största sportögonblick från 1993
3. Alfa Romeos dominans på Nordslingan
Nicola Larini vann både Race ett och två för det italienska bilmärkets fabrikssatsning med deras första fullutvecklade klass 1-bil med en skönsjungande sexcylindrig motor och slog Mercedes efter fyra varv på den 23 kilometer långa banan.
2. Första varvet på Donington Park
Trefaldige världsmästaren i Formel 1 Ayrton Senna var i en klass för sig, han startade från fjärde ruta men tappade två placeringar efter första kurvan och till slut tog han sig förbi Alain Prosts Williams Renault på insidan vid Melbourne Loop, därefter vann han med en minut före närmaste konkurrent.
1. Manchester Uniteds första ligatitel på 26 år
Ligasäsongens mest spännande match ägde rum på Old Trafford, United fick ett baklängesmål genom John Sheridans straffspark, därefter kvitterade mittbacken Steve Bruce från en hörna men i den 96: e minuten hände det här. Gary Pallister med inspelet, via en blåvit tröja och lagkaptenen med ännu ett nickmål kunde säkra matchsegern på stopptid, även Sir Alex Ferguson och den assisterande tränaren firar vilt på bänken.
Min favoritlåt i spellistan: Duran Duran - Ordinary World
Det brittiska bandet med Simon Le Bon i rodret som lead singer hade släppt låten innan årsskiftet men 1993 har varit deras bästa år när de nådde en andra plats på Trackslistan.
Min favoritfilm: Jagad
Årets kriminaldrama med Harrison Ford och Tommy Lee Jones i huvudrollerna vars manushandling talar om en legitimerad läkare som begick ett brott och flydde när fångtransporten blev påkörd av ett inkommande tåg och den lokala polisens befälhavare försöker jaga efter den efterlyste mannen.
147: an är Alfa Romeos första moderna småbil sedan 70-talets guldklimp Alfasud fasades ut, den minsta modellen i klassen släpptes på bilsalongen i Turin år 2000 och utsågs till Årets bil ett år senare av panelen.
Fyra motorer fanns att tillgå från 1.6 till 2.0 liters bensinmotor och 1.9 liters dieselmaskin.
För mig som trogen Alfa-supporter inom standardvagnar tillverkades sportversionen GTA från 2002 till slutet av september '05 i begränsat antal exemplar men bäst av allt det vackraste som finns på den här bilen är under motorkåpan, det sitter en 3.2 liters V6: a från sportsedanen 156 GTA och pumpar ut 245 hästkrafter.
När Alfa Romeo gjorde comeback i BTCC efter sex års väntan kunde Tim Harvey körde tillsammans med Dave Pinkney, Mark Blair och Tom Ferrier, som bäst slutade 1992 års brittiske mästare trea på Race 2 i Oulton Park utanför Cheshire.
Enhetsklassen Alfa 147 Challenge Cup kördes i samband med EM och VM i standardvagnar, bland annat kunde irländske rallycrossföraren Eoin Murray vinna mästerskapet 2005.
Deras första satsning kom i början på 60-talet när Frankrikes variant på Volvo Amazon, Peugeot 404 rullade på lervällingen i Safarirallyt 1963.
Nicholas Nowicki var föraren som vann Peugeots första av fyra segrar i ett av kanske världens svåraste biltävling.
Tre år senare fick bilmärkets "Dealer Team" vinna Safarirallyt med britten Bert Shankland bakom ratten, hans gamla kartläsare Chris Rothwell gjorde något fräckt än att läsa noterna, det var när han satte båda fötterna på bakre kofångaren och studsar för att bilen inte skulle fastna i kvicksanden.
Shankland vann två gånger på raken medan Nicholas Nowicki bärgade bilmodellens fjärde seger.
För sju år sedan gjordes en hyllningsfilm om 404: an med ett franskt ekipage som försvann tidigt 1968, det tog många år för att restaurera tävlingsbilen som otroligt nog finns kvar ute på grusvägarna någonstans i Svealand.
Mitt ute i Norfolk har italienaren Fabrizio Giovanardi i en röd Opel Vectra med grön garnering gjort ett av säsongens mest våghalsiga räddningar, han blev påkörd bakifrån av Matt Neals Honda Civic in mot kurva 1, fick en rejäl sladd men trampade hårt på gaspedalen och tråcklade sig tillbaka på banan i över 180 km/h.
Den här insatsen gjorde att den förre Europamästaren kunde titulera sig Brittisk mästare i standardvagnar, han var bara den andra italienaren att upprepa bedriften sedan Gabriele Tarquini vann både BTCC och EM.
Dagens historielektion handlar om kalenderåren som gick förr i tiden, i denna inslag blickar jag tillbaka till början på musikstinna 90-talet och 1992 är starten på ett av mina barndomsdrömmar, det är att köra en modern F1-bil.
Tre största sportögonblick från 1992
3. Sommar-OS i Barcelona
Bordtennisspelaren Jan-Ove Waldner mötte fransmannen Jean-Philippe Gatien i den stora finalen, han vann matchen med tre raka games och precis som Lag-VM i Dortmund '89 bröt han den kinesiska muren.
2. Tomas Brolins drömmål i fotbolls-EM
På Gamla Råsunda i Solna gjorde förre Parmaspelaren Tomas Brolin något stort i en fotbollsturnering, det är nämligen så att han väggspelade med Martin Dahlin och gick på skott från 19 meters avstånd.
Detta var i särklass årets vackraste mål.
1. Michael Schumachers första seger i Formel 1
Spa-banan var värd för årets tolfte deltävling, det var grått med inslag av regn och Benetton-teamet gjorde ett bättre gamble på val av däck än vad McLaren hade mäktat till.
Från tredje startruta till ledning på slutet, det var exakt ett år sedan han debuterade i en grön Jordan men i en gul Benetton B192 är genombrottet ett faktum med säsongens enda icke-Williams och McLaren triumf.
Min favoritlåt i spellistan: Tasmin Archer - Sleeping Satellite
31 augusti 1992 släppte artisten Tasmin Archer låttiteln Sleeping Satellite och den var topprankad i både Sverige och Storbritannien.
Min favoritfilm: Bodyguard
Varför jag gillar den här dramafilmen, ja för att det handlar om en man vars uppdrag var att jobba som Rachels livvakt och på slutet fick han tackla ner henne när en prickskytt skulle avlossa ett pistolskott.
Jag hade sett den ett antal gånger och får 8 av 10 i betyg.
Sedan julafton har det pratats om vilka förare som skall köra för respektive stall under formelbilssäsongen 2017, i nuläget får vi beskedet att fyra lag fick sina förare klara som till exempel Carlin, Prema Powerteam och Van Amersfoort Racing.
Brittiska Hitech GP fick göra klart sin laguppställning, Jake Hughes kör tillsammans med estländaren Ralf Aron och ryssen Nikita Mazepin.
Carlin-teamet ställer upp med Lando Norris som kommer från tyska ADAC F4-mästerskapet, det gör även indiern Jehan Daruvala och Ferdinand von Habsburg.
Regerande mästarna Prema Powerteam där Lance Stroll respektive Felix Rosenqvist vann sina EM-titlar i Formel 3 tog ut två unga talanger i truppen.
Stallchefen Angelo Roisín sa till italiensk press att engelsmannen Callum Ilott är en teknisk men snabb förare som kan slåss mot en eventuell seger men han blev ännu gladare när han presenterade en sjuttonåring från Scuderia Ferraris plantskola, nämligen Mick Schumacher som är sonen till F1-världsmästaren Michael.
"Han är ett underbarn och redan visar vad som krävs för att bli en toppförare", sa Angelo Roisín i sitt uttalande.
Efter succén med tvådörrars-coupén RCZ har Peugeot återigen gått mot en ny fabrikssatsning på ett av världens tuffaste långdistanstävlingar, Nürburgring 24 timmars.
Stallchefen Olivier Perez och märkesambassadören Eric Hélary tagit ut tolv förare, det vill säga åtta rookies och fyra erfarna chaufförer i en Peugeot 208 GTi.
Bil nummer 208 med röda backspeglar körs av Michael Bohrer, Julien Piquet, Jürgen Nett och Stéphane Caillet.
Nummer 215 respektive 216 är identifierade i mörkblåa respektive cyanblå backspeglar, föraruppställningen i bil #215 är standardvagnsveteranen Vincent Rademecker med Giacomo Ricci, Jonny Niederhauser och Christiaan Frankenhout som lagkamrater.
Deras tredje bil tillhör fransmannen Mathieu Sentis, engelsmannen Bradley Philpot, tyske hemmahoppet Stephan Epp och spanjoren Gonzalo Martin.
Team Peugeot Total påbörjade äventyret i den tredje startgruppen i produktionsklassen SP2T och har en Mini John Cooper Works som värsta konkurrent.
Efter en lång rödflagg i mörkret är racet igång på den tidiga morgonen och när klockan slogs mot noll vid tre på eftermiddagen är saken klar, Peugeot tog en historisk seger där alla tre bilar är på pallen för första gången sedan Le Mans 1993.
På staden Enschede ett stenkast utanför universitetet ligger fotbollsarenan De Grolsch Veste där ett av nederländska ligans mest kända klubbar FC Twente har sin bas.
Denna anläggning ersatte den åldrade Diekman-stadion på slutet av 90-talet, byggdes av IAA Arkitektur och första matchen spelades i maj 1998.
Renovering av arenan skedde sommaren 2011 av ofattbara konsekvenser, taket kollapsade och 14 medarbetare hade svåra skador varav två förolyckades och efter en intern utredning fick man sadla om arbetet med taket från början.
Dagens publikkapacitet är räknad till cirka 30 000 åskådare.