torsdag 12 januari 2017

Året var 1993

Vi går framåt i tiden och till 1993 där det hände mycket både i sport, film- och musikbranschen.

Tre största sportögonblick från 1993

3. Alfa Romeos dominans på Nordslingan
Nicola Larini vann både Race ett och två för det italienska bilmärkets fabrikssatsning med deras första fullutvecklade klass 1-bil med en skönsjungande sexcylindrig motor och slog Mercedes efter fyra varv på den 23 kilometer långa banan.


2. Första varvet på Donington Park
Trefaldige världsmästaren i Formel 1 Ayrton Senna var i en klass för sig, han startade från fjärde ruta men tappade två placeringar efter första kurvan och till slut tog han sig förbi Alain Prosts Williams Renault på insidan vid Melbourne Loop, därefter vann han med en minut före närmaste konkurrent.


1. Manchester Uniteds första ligatitel på 26 år
Ligasäsongens mest spännande match ägde rum på Old Trafford, United fick ett baklängesmål genom John Sheridans straffspark, därefter kvitterade mittbacken Steve Bruce från en hörna men i den 96: e minuten hände det här. Gary Pallister med inspelet, via en blåvit tröja och lagkaptenen med ännu ett nickmål kunde säkra matchsegern på stopptid, även Sir Alex Ferguson och den assisterande tränaren firar vilt på bänken.


Min favoritlåt i spellistan: Duran Duran - Ordinary World
Det brittiska bandet med Simon Le Bon i rodret som lead singer hade släppt låten innan årsskiftet men 1993 har varit deras bästa år när de nådde en andra plats på Trackslistan.


Min favoritfilm: Jagad
Årets kriminaldrama med Harrison Ford och Tommy Lee Jones i huvudrollerna vars manushandling talar om en legitimerad läkare som begick ett brott och flydde när fångtransporten blev påkörd av ett inkommande tåg och den lokala polisens befälhavare försöker jaga efter den efterlyste mannen.
Jag ger detta en sjua av tio möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar