torsdag 26 januari 2017

Året var 1994

Här är en sammanfattning på allt som hände under det så kallade vintersport- och bolltokiga årgången.

Tre största sportögonblick från 1994

3. Espen Bredesens OS-guld i Lillehammer
Det var en folkfest på hoppbacken där 24 000 supportrar i ett hav av blåröda jackor såg den erfarne Espen Bredesen vinna medalj av den ädlaste valören i normal backe med rekordet på 104 meter i finalomgången då domarna satte tre gånger 20 poäng i grundomgången, landsmannen Lars Ottesen ser till att Norge belönas med en dubbelseger före tysken Dieter Thoma.


2. Herrgårdsvagnen gör racingdebut
Volvo 850 kombi tävlade i BTCC med Rickard Rydell som nykomling i Tom Walkinshaws verksamhet, han slutade som bäst femma på Oulton Park där Alfa Romeo drog sig ur från den här deltävlingen på grund av deras användning av höga bakspoilers men bestämde sig att ändra höjden på en lägre mått.
Idag finns Rickards gamla kombi-racer på museum.


1. Kvartsfinaldramat mellan Sverige och Rumänien
Det hela började när Håkan Mild spelade variant till Tomas Brolin och tog Sverige ledningen i andra halvlek tills Florin Raducioiu kvitterade innan förlängningen, efter hans 2-1 mål fick Kennet Andersson hoppa upp och nicka in 2-2. I straffläggningen hade Håkan Mild gjort en grov miss och Rumänien leder efter första straffomgången, de spelare som gjorde mål var Andersson, Hagi, Brolin, Lupescu och Klas Ingesson tills målvakten Thomas Ravelli parerade Dan Petrescus försök.
Lagkaptenen Roland Nilsson sköt sin straff upp i krysset, sedan var det Henke Larssons viktiga bredsida i nätmaskorna tills mittbacken Miodrag Belodedici missat och Sverige vidare till semifinal.


Min favoritlåt i spellistan: Uno Svenningsson - Under Ytan
Tidigare var han känd från bandet Freda och så kom genombrottet som soloartist med den här låten i en vacker akustisk gitarrackord och det fina ljudet på kontrabasen.


Min favoritfilm: Fyra bröllop och en begravning
För er som gillar brittisk romantisk komedi är denna film med Hugh Grant och Andie McDowell ganska så storartat.
Jag ger detta en åtta av tio möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar