måndag 23 september 2024

Mercedes har tur i vädret igen

En campingkonverterad Mercedes skåpbil hade varit en stapelvara bland husbilsägare i exakt 40 år med tillägget "Marco Polo ingraverat på lastluckan och möbleringen pågår med en ny rival till Volkswagen Caddy California fast med extra avantgarde i sätesarrangemanget och utrustningsnivån.

Det är därför som anno 2024 markerade 770 år sedan italienske äventyraren Marco Polos födelse, om ni var med på historielektionerna i grundskolan då ska man läsa hans upptäcktsresor genom just grundandet av en handelsväg som sträckte sig från Markusplatsen i Venedig till längre breddgrader i världskartan, skapandet av en Mercas campingbil tog sin början år 1984 och till dags dato hade den sortens vagnar fått bära anagrammet "Van life", alltså engelska för skåpbilsliv. På menyn så fick man klä interiören på en T1 med några lyxattiraljer som gasolplattor, ställbara framsäten, kylskåp i miniatyrform och sovbänk trots att den mätte nästan 4.8 meter i längd, två meter i bredd och cirka tre meter i mankhöjd, vagnen levde i tolv år med tillägg till ansiktslyftning anno 1988.

Förbättringarna skedde redan 1996 efter att första generationens V-klass förhandsvisades på bilsalongen i Paris till publikens förtjusning tack vare en revolutionerad mekanisk finess som är framhjulsdriften, motorns placering med passiv lutningsvinkel och hade ett äss i rockärmen som småbarnsfamiljerna verkligen gillar och det var mångsidigheten men också förvaringsmöjligheterna, kändisstatusen varade till och med 2003 innan receptet förblev densamma på Viano medan den V-klass som vi känner igen, ja den med kristallklar briljans på infotainmentsystemet och luftfjädringen som höjs och sänks med en knapptryckning, jag tycker att dagens V-klass Marco Polo känns mer som en kulinarisk upplevelse i en lyxrestaurang blandat med fritidsorienterad boendeanpassning på fyra hjul under marken och den har levt ganska länge i tre olika omgångar baserat på förnyandet av exteriörlooken, från och med 2026 kommer vi få se en ny generation av campingbilar med eldrift under VAN.EA-plattformen och i dagsläget hade en Mercedes T-klass Marco Polo betraktats som en husvagn i fickformat även om fritidslusten får sin kontinuitet i de kommande åren.

https://www.largus.fr/actualite-automobile/mercedes-marco-polo-40-ans-de-vans-amenages-a-l-etoile-30032882.html


lördag 21 september 2024

10 saker du inte visste om Craig Lowndes

Med drygt två veckor kvar till standardvagnsklassikern på Mount Panorama kommer jag stifta bekantskap med ännu en "trivia" om en racingkändis, här kan jag lägga in några små fakta om en förare som förevigat vår sport i en större skala.

1. Craigs civila bakgrund härstammade från farsan som vigde livet bakom garageporten

2. Han hade en mentor vid namn Peter Brock; även han racerförare med stora ambitioner

3. Efter framgångarna i mindre formelbilar vände han sig till en första styrning som Holdens fabriksförare 1994 innan han vann V8 Supercar-titeln inklusive Sandown och Bathurst två år senare

4. Äventyret i Europa slutade i tårar och återvänt hem med en tyngre bördan djupt inne i blodomloppet

5. Han radade upp med ytterligare två mästerskapstitlar trots en hemsk smäll som kablats i direktsändning på Calder Park 1999

6. Flytten till Fred Gibsons stall i en Ford ansågs vara kontroversiell enligt vissa och fortsatte bära blått genom två år hos FPR och landade ett mångårigt kontrakt med Tripe 8 Engineering efter andraplatsen på Mount Panorama med Glenn Seton 2004

7. Han trivdes bra i laget ledd av britten Roland Dane och fick tillskriva sig nya rekord i och med partnerskapet med stallkamraten Jamie Whincup; bland andra tre raka segrar i 1 000 km-klassikern vilket motsvarade bedriften som Peter Brock hade haft längre bak i tiden

8. 2010 fick han återförenas med gamla lagkompisen i HRT Mark Skaife med syfte att komma till Bathurst som levande legendarer genom en fin seger framför de tillresta supportrarna från varsitt läger

9. Karriären som reguljär förare avslutades efter många år på elitnivå och valde att förlänga kontraktet i rollen som inbjuden deltagare på långloppen

10. Bortsett från sin fortsatta passion till bilsporten är Craig idag en seriös familjefar sedan han gifte sig med en ny flamma efter separationen som ledde till en kortvarig prestationsångest

fredag 20 september 2024

Nya kluringar på webben

När jag skulle få tillgång till Vi Bilägares officiella webbsajt hade jag med all häpnad fått syn på ännu en svår nöt att knäcka på en specifik quiz, den här gången rör det sig om herrgårdsvagnar.

Med andra ord fick jag ställa till mycket problem i två riktigt svåra frågor och fått nöja mig med åtta av tio rätt svar, kändes riktigt svårt men okej.

https://www.vibilagare.se/bildquiz/quiz-vad-kan-du-om-klassiska-kombibilar

torsdag 19 september 2024

F3-klassiker - Nico Hülkenberg 2008

Dramatiken på Norisring gått från en alltför snabb hjärtrytm ur fansens "Vantage point" till en rejäl törn på banan som den här in i Grundig-kurvan på Norisring.

Vad som är värt att notera ur denna korta filmklipp var hur kunde Nico Hülkenberg komma undan en bestraffning p.g.a. inblandningen i en kollision med en annan förare, på reprisbilderna så missade den då unge tysken bromspunkten när han skulle köra om Martin Plowman på ytterspåret men träffade brittens högra bakhjul och åkte på en flygtur, sedan fick hans hjulupphängning gå sönder och racet är över.

Många år tidigare fick en liknande incident utstå dramatiska konsekvenser precis när säkerhetsbilen fick rycka ut till neutralisering och det skedde på Donington Park i den brittiska F3-serien 2001 då fyra olika bilar, två stycken i separata händelser krokat i varandra och orsakat kaos på hemvägen.

onsdag 18 september 2024

Biokemistens effektiva upptäckt

Sydney-födde Peter McCourt verksam i norska Tromsø utvecklade tillsammans med andra forskare från hemlandet en ny studie om insulinintag hos nyinsjuknade diabetiker, han förklarade enligt ideella organisationen Diabetes Wellness officiella webbsajt att injektionsfobin borde dock vara anledningen till varför man vill ersätta pennkanylerna med chokladtablett och det sägs ha en trevlig bieffekt.

Med hjälp av nanoteknik kan insulinet distribueras på ett riktat sätt in i levern och dessutom bidrar en inverkan att frigöra vätskan endast när man har hyperglykemi, en annan fördel till användning av nanoteknik är att man ser till hur silverpartiklarna bryts ner när blodsockret är högt, metoden tros vara patientvänlig och är på väg att testas när människorna deltar frivilligt men på friska personer först innan de kroniskt sjuka skall experimenteras på laboratoriet med stora förhoppningar.

Genom min sjutton år långa erfarenhet som Typ 1-diabetiker så kommer jag och alla andra som bär på sjukdomen bli stolta över hur experimentet skulle fortgå, kanske med små framsteg kommer insulinet förpackas i pillerform och förhoppningsvis levereras i en vanlig chokladkaka om tillgängligheten gäller till resten av världskartan.

https://www.diabeteswellness.se/nyheter-event/nyheter/vill-ersatta-insulinsprutor-med-sockerfri-choklad/

tisdag 17 september 2024

Begagnatmarknaden på vift

Allt fler svenskar har under de senaste åren ställt sig mer positivt till begagnade bilar jämfört med tidigare enligt en undersökning som gjordes av Kamux via M3 Panel, journalisten Sanne Hansen på Teknikens Världs redaktion fick reda ut exakt varför gamla bilar kräver mer vördnad än de nyare vagnarna som medverkats i reklamposters på Storstockholms gator och blåa bussar.

Det sägs att 29 procent av deltagarna uppger att man nickar med hakan och säga "Ja" till frågeställaren medan ingångspriset utan räntesats fått extra insyn bland två tredjedelar av ägarna, i och med siffrorna på grafiken kunde Kamux VD Andy Rietschel uttala att exporten ökade lavinartat, speciellt i länder som Frankrike och Tyskland där det är lättare för en del handlare att fixa pappersarbetet och försäkringsblanketterna till privatpersoner medan i länder som Spanien, Österrike och Italien är reglerna lite luriga och nära hälften av bilägarna i Sverige kände sig lite tveksamma till ett bilköp utanför våra gränser bara för att trenden tog en oroande vändning eftersom tryggheten till ett förnuftigt bilköp.

https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bilbranschen/svenskar-mer-positiva-till-begagnade-bilar/

måndag 16 september 2024

Låtlistan ur F1-säsongen 2004

Lyssna nu gott folk, i år är det ju tjugo år sedan de magnifika röda bilarna fick stå längst fram i ledet och tagit avstamp till total dominans, idag kan jag personligen dela ett hop av minnesvärda berättelser som spelades bakom depåmuren och länka dem med musikvärldens listettor från alla fyra hörn.

Melbourne 2004

Vår berättelse har sin ingress här på Albert Park beläget vid Australiens kulturella knutpunkt, dramatiken blev en blandning mellan ändring av depåstrategier, tekniska problem och en yster dans i avåkningszonerna, föregående årets tabelltvåa Kimi Räikkönen startade anno 2004 med att bryta säsongsupptakten till följd av oljetrycket som sjönk ombord sin plågade McLaren Mercedes, Renault och BAR Honda visade sina styrkor i racetrim medan Williams-teamets aerodynamiska svagheter klassades som ett orosmoment men Ferrari tog storslam med dubbelseger före Fernando Alonsos blågula Renault, på radion i den måttliga vårkylan kunde franska popartisten Lorie slå till med Glam rock-numret "Week-end" före lanseringen av hennes tredje studioalbum.

Kuala Lumpur 2004

I den tropiska klimatet hade den höga luftfuktigheten ställt till en del problem gällande hantering av däck och kylning av motorer, helgens kanske stora överraskning skedde på kvalet när Jaguar-föraren Mark Webber gjorde en fin uppvisning med att lägga sig före Montoya och Barrichello men en slö start på söndagen fick chanserna om pallen smula i bitar, återigen kunde Michael Schumacher veta vart skåpet skulle stå eller rättade sagt förstapristrofén skulle hamna i fabrikens "Hall of Fame" och Räikkönen fortsätter att ilskna till gällande mekaniken som går upp i rök.

Hemma i Sverige hade jag utnämnt en bra låt som passar ihop med dramat i Malaysia, det är en Melodifestivalbidrag signerat Shirley Clamp under titeln "Min kärlek" och Gud vilken fin låt med gitarrackorden på andra versen före refrängen.

Bahrain 2004

Jungfruresan i Mellanöstern tyder på att en hårfin setup skiljer sig mellan olika konstruktörer, till exempel Renault med Jarno Trulli och Fernando Alonso som klagar på grov understyrning i de skarpa svängarna, hos männen i helrött råder det perfekt harmoni mellan ingenjörsteam och förare vilket föranledde till en andra dubbelseger på tre race, nederlaget i den silvriga paletten blev komplett när flamman bolmade ur Kimi Räikkönens bil och Coulthard drog sig ur med fel i kopplingen.

Brittiska indiegruppen Franz Ferdinand släppte singeln "Take me out" eftersom texten och ackorden komponerades av Tore Johansson; vi svenskar tycker bra om låten även om den nådde en åttondeplats i Republiken Irlands topplista.

Imola 2004

På Autodromo Enzo e Dino Ferrari hade majoriteten av alla Ferraristi tippat på en helröd första startled i en annars rafflande kvalpass men löftet bröts av en utmanare i Unionsflaggans hjälmmotiv, ni vet Jenson Button vars kritvita BAR Honda hoppade över betongkanterna till Pole position och insåg att Schumacher åkte på en rejäl bredsladd ut ur Variante Alta, till söndagens race i stark solsken och blå himmel kunde fansen i röda tröjor pusta ut och applådera när världsmästaren presterade till maxpoäng för fjärde raka gången. 

Det dröjde inte länge för mina musiksinnen att repa sig efter en lång fredag i skolan, på fritiden fick jag höra en intressant dänga som låtit elgitarren att varva i en median ton och det är inget mer synonymt än "Left outside alone" av Anastacia.

Barcelona 2004

I den katalanska vårsolen blixtrade Jarno Trulli från fjärde startplacering upp till en förstaplats i ett tidigt stadium tack vare Renaultens eftertraktade Launch Control-system som effektiverades genom åren, precis efter de första depåstoppen hade ordningen återställts med Schumacher och Barrichello etta och tvåa trots den förstnämndes klagomål via radio om ett sprucket avgasrör; Montoya efter en slö start tvingades bryta med brinnande bromsklossar på sin Williams BMW och Jaguar fortsätter att ligga efter i tabellen p.g.a. Toyotas små framsteg i utvecklingskurvan.

Bandet Keane skördade sina första framgångar i topplistorna med den här låten, en ballad vid tilltalsnamnet "Somewhere only we know" kändes som en bra låt att varva ner i det tysta.

Monte Carlo 2004

Glitter och glamour i furstendömet alltid legat ett steg före i underhållningsgraden, det krävdes lite metakritik från ovan där försöket att stoppa den helröda kavalkaden låg på Flavio Briatores bord, hans Jetset-herre Jarno Trulli säkrade karriärens bästa utdelning och det var Pole position inklusive segern före de stora favoriterna i ett race där den allmänna spänningen balanserades med diverse klantigheter i den smala vägremsan, såsom Takuma Satos motorhaveri föranlett till att Fisichellas Sauber Petronas välte upp och ner in på det andra varvet.

Irländska syskongruppen The Corrs var uppe på tårna igen när de släppte singeln "Summer sunshine" precis i tid före albumets lansering och tänkt att den tog upp sig på en sjätteplats i Storbritanniens singellista, härligt.

Nürburgring 2004

Vidare till Europas Grand Prix på Nürburgring och det var ju här som världens bäste förare ur min ungdom fick studsa tillbaka på riktigt allvar efter rallarsvingen i Monaco senast, han tog på nytt Pole position men den här gången hade han Takuma Sato tätt intill på det främre ledet och i starten hade de båda Williams-bilarna krokat ihop och fått Cristiano da Matta att parkera åt sidan, motorproblemen fortsätter att vara en mardröm för stackars Kimi Räikkönen och signalhornen ljuder högt när den hemkomne höjde armen till väders för seger nummer 76.

Utanför all hysteri bakom depåmuren hade Starsailors "4 to the floor" ansetts vara en lugnande sång att höra på radion även om den lades till på BBC: s spellista i det prisbelönta motorprogrammet Top Gear.

Montreal 2004

Teamen med Michelin-däck hade en klar fördel på kvalet där snabbhet och precision var det som behövdes för att klå ettorna i märkesmästerskapet, till söndagens race däremot händer det andra saker i minnet, båda Renault-bilarna drog sig ur med skador i drivaxeln; Timo Glock debuterade för Eddie Jordans stall eftersom Giorgio Pantano tvingades avstå p.g.a. fel i kontraktets klausul och på nytt fick Scuderian ta full pott med diverse ändringar i slutresultatet där Ralf Schumacher, Juan-Pablo Montoya och de båda Toyotorna diskvalificerades efter en teknisk undersökning.

Med lite EM-feber åt motsatt håll kunde semesterplanerna inte bli bättre när det rumänska bandet O-Zone gått från att vara okända till publikfavoriter i snabb takt med en rolig syntpopnummer på Trackslistan.

Indianapolis 2004

Här på "The Brickyard" fick dramat vända till en ny nivå när det pratas om positionsändring utan stallorder i ögonen på Ross Brawn sittandes på Ferraris kommandocenter och det blev så när Rubens Barrichello kvalade ut Schumacher till Pole position varpå talismanen fixade segern om inte missnöjet hemlighölls bakom skynket, två gånger om hade fansen sett en punktering leda till spektakulära krascher, först av de drabbade var Fernando Alonso innan Ralf Schumacher slängde sin blåvita vagn baklänges och hårt in i betongmuren, efter olyckan missade han sex stycken deltävlingar och för andra gången på en vecka fick Montoya slänga in handduken, anledningen till detta var att han använde reservchassit i fel tillfälle.

Bortsett från en händelsefylld evenemang tvärs över Atlanten kunde Brandon Flowers och hans gäng bända gitarrerna till "Somebody told me" och tro mig, den här indie-låten körde upp sig bland de fem bästa på topplistorna i så mycket som de tre första veckorna.

Magny-Cours 2004

De blågula fansen vrålade högt efter lördagens kvalpass inför Frankrikes Grand Prix som kördes på varm och slät asfalt vilket gynnade spanjoren Fernando Alonso med ett skrubbat set Michelin runtom, hans varvtid räckte till Pole position men kunde inte slå veteranen Michael Schumacher som tyckte att strategin på fyra depåstopp är värt ett mästerstycke, planen fungerade riktigt bra och det fick hans mångårige ingenjör Luca Baldisserri att ge en stor applåd till resten av personalstyrkan och fajten om tredjeplatsen gick till Rubinho efter en snygg omkörning på Jarno Trulli i näst sista kurvan, samtidigt som jag upplevde dramat framför TV: n med morfar hade jag hört att Maroon 5 briljerade med listettan "This love" som är en ganska romantisk mid tempo-låt i mina ögon.

Silverstone 2004

I en uppdaterad McLaren Mercedes tvingade Kimi Räikkönen ta fram trollstaven och ge Ron Dennis en liten present under de gråa molnen hängandes över anläggningen, han tog Pole position framför hemmahoppet Jenson Button exempelvis och när lamporna slocknade så tryckte den kylige finnen högerdojan mot brandväggen och skapat en lucka på tre sekunder redan på första varvet men en Plan C eller strategin på tre depåstopp sägs ha någon moteffekt gentemot en smart tvåstoppare satt av Ferraris tekniska team och gjorde att Michael den store vann i bilsportens vagga.

Mycket riktigt kunde refrängen till "Eviga längtan" av Shirley Clamp göra oss F1-fanatiker på resande fot otroligt lyckliga med tillägg till semestern som avslutat med ett brett leende.

Hockenheim 2004

En lyrisk insats framför hemmafansen är något som vår tids mästerlige chaffis hade mäktat till medan vägen till både förar- och konstruktörsbucklan låg på rattens knappsatser och vred, han krossade motståndet på kvalet och gav Williams-teamets tekniske direktör Patrick Head huvudvärk och på söndagen kunde sonen till en murare klättra ur Ferrarins cockpit till karriärens 81: a seger och fortsätter med sin traditionella hopp på podiet, TV-tittarna världen över däremot hängde nävarna på hjässan när de såg Kimi Räikkönen tappa bakvingen rätt så dramatiskt in mot Nordkurve och kanade in i däcktraven på exakt samma ställe där en viss Damon Hill gled på tvären flera år tidigare, det där var en av de mest fruktansvärda scenerna jag någonsin sett under hela säsongen.

Med dramatiken från Baden Württemberg åt sidan hade jag hållit öronen öppna för en annan poplåt som drog extra klirr i kassan och det är Razorlights första prisbelönta singel "Golden touch", jättehäftigt.

Budapest 2004

Konstruktörstiteln för Ferrari säkrades på rätt plats vid rätt tillfälle med ytterligare tio poäng på kontot för talismanen i den röda hjälmen och med tillägg till stallkamraten Rubens Barrichellos andraplats kunde man återigen måla huvudentrén i faluröd lackering, man behöver inte vara en tråkmåns och bevittna sådana framgångar på TV-skärmen eller i sportbilagorna och nästan samma sak borde gälla i radiokanalernas lokaler då Elin Lanto slog igenom med debutsingeln "I won't cry".

Spa Francorchamps 2004

Formel 1-cirkusen var tillbaka i Ardennerna efter ett års frånvaro med allmän snack om kvalet som spelades på blött väglag, en otippad Polesitter i vätan gav Renault halva fördelen till resten av tävlingshelgen och runt 24 timmar senare hade racet körts i solskenet med växlande molnighet som rörde sig österut i färdriktningen, det blev kalabalik på första varvet av 44 möjliga med en masskrasch uppför Eau Rouge och Michael själv var med andra ord konservativ i sin körning eftersom han behövde viktiga poäng än att slåss om segern, tre gånger om fick Michelins VD Pierre Dupasquier skrapa hjässan när någon av förarna fått punktering och tänk er att bakdäcken drogs med mycket stress, speciellt när Jenson Button insåg att däcket var delaminerat i hög fart och kanade rätt in i Zsolt Baumgartners Minardi med femton varv kvar.

Segern däremot gick till en revanschsugen Kimi Räikkönen som väntade över sexton månader att stå högst upp på pallen och de åtta poängen räckte för Schumacher att försvara VM-titeln framför de tillresta fansen ungefär samtidigt som OS i Aten var på väg mot sin avslutning, en annan hänförande markering som jag skulle tillägga är vad för slags låt som skulle passa ihop med festandet på nattklubbarna? Väldigt busenkelt, jag valde Sten Hallströms house-låt "Put them high" med vokaler från Therese Grankvist och med ett lugnande tempo vid solnedgången kan Joel Edwards "Shooting star" vara en otroligt bra låt även om den användes som vinjett till Sky Sports fotbollssändningar under tidigt 2000-tal.

Monza 2004

Årets titelhållare på båda sidor åkte till "Höghastighetens katedral" för att försvara hedern framför hemmapubliken och visst är det vackert om man räknar in eldsvådan som drabbade Minardis tillfällige talang Gianmaria Bruni; på långa vägar kunde världsmästarens remontada och Rubens Barrichellos första seger sedan Silverstone 2003 göra att årslönen för båda chaffisarna dubblas inför nästa säsong och aktiviteterna utanför läktarsektionerna kan tredubblas med två riktigt fina låtar på min personliga spellista, en av dem är "These words" av Natasha Bedingfield som jag gillar och Kasabians "Club Foot" till er Premier League-fantaster ute på gatorna.

Årets tre sista deltävlingar 2004

Första visiten till ny territorium, rättade sagt på Shanghai International Circuit var fylld med spänning trots kommersialiseringen av världsmästerskapet nådde nya höjder, sedan på Suzuka har siktet på tronskifte i klausulen grundlurat varsitt läger där Jarno Trulli värvades till Toyota på lån innan heltidskontraktet förtydligades tätt efter insatsen för sitt nya team, efter Barrichellos sjunde vinst i karriären tidigare under hösten kunde brasilianarens mångårige lagkompis förlänga sviten till 83 i antalet segrar på statistikens översta stapel och finalen i Sao Paulo var tävlingen där Williams BMW till slut lyckats få hål på segerkänningen efter flera tuffa månader i utanförskap.

En ganska hektisk slut på säsongen skrivs på sista spalten med tre så där ikoniska nummer på musikstudion, bland annat fick jag höra Eric Prydz "Call on me", 13 Senses "Into the fire" och mycket viktigt Good Charlottes intressanta låt "I just want to live".

söndag 15 september 2024

Vykort från Mount Fuji

VM-säsongen 2024 i långloppsracing närmar sitt slut och den näst sista deltävlingen äger rum på Toyotas hemvist med huvudrakan på 1.5 kilometer och innehåller svepande kurvor i botten av bergarten, banan i fråga är Fuji Speedway och den är en väldigt spännande anläggning eftersom vädret kan skifta likaså däckens mekaniska grepp.

Senast på CoTA fick AF Corse Ferrari inrätta sin första bedrift på ett vanligt race över sex timmar, det är inte från de röda fabriksbilarna utan från tredjevalet med huvudrollsinnehavaren Robert Kubica och hans förarkollegor, därmed har "Il cavallino rampante" tagit hem dubbeln som man hade suktat efter sedan Charles Leclerc vann F1-loppet framför ett hav av rött på Monza, andraplatsen gick till Toyota #7 framför de regerande mästarna på Le Mans som slutade trea medan Toni Giovinazzi tvingades bryta p.g.a. elektronikstrul i samband med en krasch.

Här kommer jag lägga upp en del vackra bilder från helgen som gått i den stigande solens land.

Fredagens fria träning






Lördagens kvalpass






Hypercar Pole position - #2 Cadillac Racing (Alex Lynn - GBR)

2: a ruta - #8 Toyota Gazoo Racing (Ryo Hirakawa - JPN)

3: a ruta - #15 BMW Team WRT (Dries Vanthoor - BEL)

LM GT3 Pole position - #55 Vistajet Racing (Francois Heriau - FRA)

2: a ruta - #81 TF Sport (Tom van Rompuy - BEL)

3: e ruta - #95 United Autosports (Josh Caygill - GBR)

Söndagens race








Segrare i Hypercar - #6 Porsche Team Penske (Estre/Lotterer/L. Vanthoor)

2: a - #15 BMW Team WRT (D. Vanthoor/Marciello/Wittmann)

3: e - #36 Signatech Alpine (Lapierre/Vaxivière/Schumacher)

Segrare i LM GT3 - #54 Vistajet Racing (Rigon/Flohr/Castellacci)

2: a #92 Manthey Racing (Bachler/Sturm/Malykhin)

3: e #46 Team WRT (Farfus/Martin/Rossi)

lördag 14 september 2024

Gammaldags teknik i ny Fiat

Charles Martin på Autocars redaktion hade tidigare under året skrivit på sin kolumn att Corriere della Sera var först att rapportera om ökningen av antalet tillverkade bilar på fabriken i Mirafiori materialiseras, en annan publikation i form av handelsblaskan Automotive News Europe citerade en annan påstående som fått vissa prenumeranter att vässa klorna en aning och trodde att cirka 100 000 bilar sätts ihop med vanlig bensinmotor eftersom en femtedel av Fiat 500 under interna beteckningen Tipo 332 var eldrivna.

Men det finns en större missöde, den nyare 500e av årsmodell 2024-'25 fick alltså konverteras genom att ta ut batteripaketet och lägga på avgassystemet inklusive den raka trecylindriga motorn om inte beslutet att förlänga licensieringen av den äldre 500: an i Polen klubbades med slutdatum till juli 2027, löftet som lades på styrelsens arbetsbord är en punktmarkör till de skyhöga utvecklingskostnaderna och på grund av det kunde EU-kommissionen godkänna de strängare cybersäkerhetslagarna med syfte att förhindra hanteringen av AI som samhällsfarligt, därför som medieskygga hackare kommer åt känslig information på de flesta elbilar gentemot äldre tillskott i trafiken.

https://torino.corriere.it/notizie/economia/24_marzo_15/il-vecchio-motore-termico-salvera-mirafiori-in-linea-torna-la-500-non-elettrica-c3aef438-ea40-441a-b3b3-9964a73f5xlk.shtml

https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/electric-fiat-500-could-be-given-petrol-engine

https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bil-och-trafik/elbil-laddhybrid/eldrivna-fiat-500-kan-fa-bensinmotor/

fredag 13 september 2024

Ringarnas nummerstrategi slopas

Audis försäljningschef Florian Hauser förklarade i en stämma enligt Auto Express att det tyska premiummärket vill förlita sig på förenkling av olika modellers utbud och tar bort siffrorna som anger motoreffektens olika styrkor införda för cirka sju år sedan under världspremiären av A8 i den senaste generationen.

I en kolumn skrivet av Alex Ingram hade siffersystemet gjort märkets lojala kunder mer förvirrade när det kommer till ett förnuftigt bilköp, här kan enkelheten vara nyckeln till en ändrad attityd och från och med modell SQ6 entré kan basutförandet bara heta Q6 e-tron utan permanent fyrhjulsdrift, versioner med större superkondensator i KERS-systemet får tillägget "Performance" och i viss utsträckning så behåller man Quattro p.g.a. tåligheten i olika terränger.

https://www.vibilagare.se/nyheter/audi-gor-om-igen-nu-forsvinner-motorsiffran

torsdag 12 september 2024

Äventyraren Peter Brock

Ja, det har ju gått cirka arton år sedan den niofaldige Bathurst-vinnaren Peter Brock förolyckades i Tasmanien på en rallyevent som gick tidigt i hösten 2006, många bilentusiaster sörjde på gudstjänsten inne i kapellet och bland racerförare som var med på begravningen fick TV-analytikern Neil Cromptons ögon vattna när han väldigt ledset sa "Farväl Brocky; ni hade verkligen mottagit en värmande salut. ".

Drygt tio år senare, rättade sagt anno 2016 kunde producenterna från Network 10 regissera en verklighetsbaserad film i två delar byggd på hans racingkarriär, kamp mot rattfylleri, tekniska kunnighet i garaget och tillvaron utanför paddocken där debatten kring polarmolekyler på instrumentpanelen ledde till prestationsångest genom de sista åren på elitnivå, huvudrollsinnehavaren Matt Le Nevez antog rollen som "Peter Perfect" medan andra skådisar som Brendan Cowell klädde ut sig som Brocks störste rival, kanadensaren Allan Moffat och Steve Bisley i rollen som Holden Dealer Teams hårdföre stallchef Harry Firth.

Filmens första avsnitt innehåller rivaliteten mellan de båda gossarna från varsitt fabrikat, segern i 1 000 km-klassikern 1972 följt av triumfen som privatist efter ett internt bråk i HDT-lägret, ett år efter Fords dubbelseger 1977 återvände han till HDT med en ny boss och tagit tre raka Bathurst-segrar med Jim Richards.

Det sista avsnittet bygger på verbala bråk mellan honom och General Motors Australias ledning i vilket han sparkades veckan innan hans nionde seger på Mount Panorama 1987, alternerat mellan olika bilar i de tre följande åren före comebacken som Holden-anhängare 1991 och Peter avslutade sin V8 Supercar-karriär med HRT 1997 även om bilintresset fortsatte ända tills han ångrade valet att äntra Targa Tasmania i en modifierad rallybil på asfalt.



onsdag 11 september 2024

Bara tvåsiffrigt på mätaren

Vissa bilar bör leva genom åren utan skrynklor och skrapsår på karossen, i det här fallet hade en Citroën AX årsmodell 1988 registrerad i Paris med originalplåtar och tom servicebok stått orörd i flera decennier trots att den hade avverkat 51 kilometer på mätaren, enligt historik kunde den här lilla vagnen säljas till ett vettigt värde på 15 000 € inklusive moms i en utställning för klassiska bilar tidigare under året och här kommer den intressanta biten.

Krönikören Gatien-Hugo Riposseau som jobbar för närvarande på L'Argus redaktion fick typsnitta på sitt kontor att den klarlackade Cittran köptes av en då förmögen man i huvudstadens affärskvarter 1988 innan den försvann spårlöst efter att ha varit med om en krasch vid en plankorsning, i det läget hade en hemmafru ombord en gammal 2CV fått se sin kärras fjädring motta rejäl stryk och blott en vecka senare kunde den mer rymliga AX under basmodellen "10 RE" hjulas in i en underjordisk garage och privatpersonen lyckades få den avställd sedan mötet med en tjänstledig trafikpolis i närheten.

Cirka 36 år framåt i tiden kunde en kurator på Versailles-baserade auktionshuset Vintage Legends villkorligt presentera hela dokumentationen med syfte att säljas till någon börsmäklare som pendlar till och från La Défense, under huven satt en klassisk motor på 950 kubikcentimeter som producerat en ganska modest 45 hästkrafter länkad med en nostalgisk 4-växlad manuell låda och underifrån så lägger man märke till att oljetråget var finpolerad i yttre höljet inklusive avgassystemet i bra kondition, interiören känns lika lyxigt i rumsren kondition på ett gammaldags vis, ta till exempel hur säkerhetsbältena satt lösa i baksätet och med originaliteten på sin sida hade velourklädslarna inte rynkat efter att ha legat flera årtionden i dvala.

Efter försäljningen hade motorn krävt extra omvårdnad genom full restaurering innan formaliteten avslutas med att måla om fälgarna och sätta på nyare däck med mindre rullmotstånd istället för de äldre radialdäcken vars slitage inte var riktigt uppmätta sedan länge.

https://www.largus.fr/actualite-automobile/cette-citroen-ax-affiche-seulement-51-km-au-compteur-et-elle-est-a-vendre-30032757.html

tisdag 10 september 2024

Trafikassistanssystem får nobben

EU hade via ett dekret att låta tillverkarna sälja sina bilar med obligatorisk förarassistans, i själva verket hade hjälpmedlen inte fungerat som det är tänkt, trots lagkrav hade nissarna från Nordamerikas oberoende trafiksäkerhetsförening sagt att 11 olika modeller från nio fabrikat fått underkänt i den senaste undersökningen.

Lexus med andra ord genom lyxmodellen LS nöjde sig med en acceptabel resultat, Nissan Ariyas säkerhetssystem klassades som undermåligt och de tyska premiumfabrikaten (BMW & Mercedes) tillsammans med flera andra var markerade med röd kub, vilken röra.

https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bil-och-trafik/forarstodssystem-far-underkant-inget-ar-bra/

måndag 9 september 2024

F3-klassiker - Timo Scheider 1997

På aerodromen i Regio-Ring hade en Dallara/Opel i Benettons färger tagit en flygtur i gräsmattan utanför landningsbanan, man skulle dock gissa att "Mr Consistent" från den säsongen Timo Scheider fick uppleva en sådan hårresande stund bakom ratten på en formelbil i ungdomsåren och TV-bilderna säger en annan sak på fria träningspasset inför kvalet i kyliga förhållanden.

Här enligt repris fick Timos ljusblåa vagn hamna på tvären i utgången av en högersväng och i nästa sekund så träffar bilens planka en skör gräskant vilket gjorde att bakvagnen slungat en meter upp i luften följt av en hård kompression, tur att han klarade sig oskadd trots risk för hjärnskakningar via medicinsk rapport.

söndag 8 september 2024

Stelvio & Giulia förnyas

Beskedet kring en ny generation av Alfa Romeos kärnmodeller möttes med glädjande ansiktsuttryck från ledningen i ett extrainsatt affärsstämma, först om ett halvår kommer en förnyad Stelvio byta ut förbränningsmotorn till renodlad batteripaket som tillåter snabbare laddningstakt, problemet som stör mig är hur användningen av 800 Volts mekanik knäcker prestandakoden sett till acceleration och projicerad toppfart eftersom den nyare bilen kan tampas mot en uppgraderad Porsche Taycan som höjt kraftåtgången till 320 kW och jag kände mig riktigt förvånad kring accelerationen från noll till hundra gentemot dagens Giulia Quadrifoglio Verde halveras enligt konsensus.

Utöver en högre energigrad kommer bevisningen om kördynamik få sin slutsats genom användning av aktiva krängningshämmare som vanligen finns på V8 Supercar-bilar oavsett ålder och kondition, Alfas stationschef enligt biltidningen Autocar avslöjade att flexibiliteten varierar mellan fysiska hjulinställningar medan interiörarkitekturen behåller den direkta förarorienteringen likaväl med mjukvarornas förfining och förra året vädjade Jean-Philippe Imparato fabrikatets strävan om den digitala uppoffringens konservativa handlingar, han sa tidigare att han vidhöll Mercedes intelligenta framsteg men de lojala Alfa-kunderna ville bort från de meterlånga infotainmentskärmarna till fördel av att behålla de numeriska mätarna med 12.3 tums navigationsskärm och de fysiska knappsatserna.

https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/alfa-romeo-stelvio-and-giulia-evs-confirmed-2025-and-2026

lördag 7 september 2024

Flaggskeppets entréutbud

För 21 år sedan släppte Jaguar en förnyad upplaga av lyxklassikern XJ av interna koden X350 genom en huvudinriktad medverkan på BBC: s populära långkörare bland bilprogram, ni vet den snäppet roligare men spektakulära "Top Gear" som ungdomarna på min tid vill känna igen, på ett klenmodigt sätt hade ankaren Jeremy Clarkson provkört den maffigare XJR med överladdad V8 under huven inklusive aluminiumkaross runtom och han tycker att utseendet ser bättre ut i svart eller mörkgrönt med färgkodad grill men känner sig missnöjd med den kromade grillen i XJ8 Executive och fick ganska komiskt grimasera framför TV-kameran.

På finalavsnittet av Säsong 3 fick James May äran att åka till Birmingham för ett litet förhandsprov på flaggskeppets snikmodell, en XJ6 eftersom sexan på ingraveringen tyder att det sitter en V6: a på tre liter istället för en rå V8 som brölar ganska bryskt, överraskande nog har väghållningen och köregenskaperna enligt analys exakt samma specialkännedom på motortrafikleden, tyst och sansad i kryssningsfart med mjuka kursändringar på de mindre vägarna och grädden på vaniljpuddingen återfinns på djupet.

Kabinen har en identisk förstklassig inredning à la en bistrovagn på Orientexpressen, lönnpanelerna som omgärdar instrumentpanelen med tillägg till läderklädslar avgör hur behagligt och luftigt en lyxbil skulle vara och med extra "convenience" kan navigationssystemet i en fullutrustad XJ6 Executive kosta något mer än låt oss säga eluppvärmda baksäten och parkeringssensorer, båda grejerna hör till bland tillvalen och viktigast av allt kan chauffören sitta säkert och njuta av en lång körning utan att stanna vid vägrenen och sätta på varningsljusen vid soppatorsk eftersom fartbegränsaren sköter automatiskt en projicerad hastighet men jag i varje fall tycker att baksäteskomforten är den bästa jämfört med en samtida BMW 730d eller Audi A8 3.0 V6.

Utöver livet bakom ratten finns en viktig skillnad mellan den och en XJR, 4.2 liters V8: an med överladdning pumpar ut hela 298 kW medan den snäppet mjukare V6-motorn nöjer sig med bara 179 kW eller 240 hästkrafter beroende på matematisk huvudräkning men för en gångs skull så spelar kraftåtgången ingen roll överhuvudtaget, jag däremot ville samtycka med andra Jagga-fantaster att den lättare motorn förlitar sig med en median vridmoment i skalan och med andra ord kan körupplevelsen inte bli roligare än normalt oavsett väderlek, sist men inte minst om man går på full gas så sjunger den sexcylindriga bensinmotorn i en ljuv ton och automatlådan känns rätt så pålitlig med sömlösa växellägen i jämförelse med den utgående modellen som hade allvarliga problem med rost i sprängkåpan.

fredag 6 september 2024

Långa resor genom svår terräng

I år har det gått 45 år sedan rallytävlingen Australien Runt var bilindustrins kanske tuffaste evenemang då den arrangerades i en tempererad klimat på södra halvklotet eftersom hela Europa hettade till i en värmebölja och de fjorton dagarna över 20 000 kilometer runt landmassan spelades flera månader efter den inledande upplagan av Dakar-rallyt, startskottet gick vid elvatiden den 5 augusti 1979 på en asfaltsbelagd stadionområde i Melbourne när uppemot 167 bilar samlades uppför rampen om man lägger in 24 stycken ekipage från andra delar av världskartan.

Ombord en privatanmäld Porsche 930 sitter en meriterad tysk vid namn Edgar Hermann som fullföljt hela äventyret det senast begav sig anno 1970, skotten Andrew Cowan i en specialbyggd Citroën CX med gashydraulisk fjädring var en gammal favorit i Australien med två segrar i Targa Tasmania på sitt CV medan Achim Warmbold ville köra säkert och kanske alternera chaufförsrollen med sin nederländske sidekick Hans Willemsen; Fords fabriksteam satsade vilt på 1969 års vinnare av långloppsracet i Bathurst Colin Bond och lagkamraterna George Fury respektive Greg Carr i en modifierad Cortina och General Motors hade skickat tre stycken Opel Rekord eller Holden VB Commodore hemma i Australien med de stora stjärnorna Rauno Aaltonen och Peter Brock som goda exempel på dessa, Volvo och Peugeot fick satsa med enbart kundleverantörsteam för att få fart på ekonomin med killar som Ross Dunkerton, Ian Faulkner, Roger Ingerson och Graham Wallis; utöver majoriteten av män på deltagarlistan kan två helkvinnliga ekipage ombord en Fiat 131 Mirafiori och Volvo 244 DL ha siktet inställt på klassegern än den sammanlagda vinsten efter två veckor på vildmarken.

I en gammal dagbok skrivet av utbildade mekanikern tillika kartläsaren Noel Richards fick huvudpersonen själv säga att tidningsläsare behöver förstå hur tufft det var att vara på resande fot utan möjlighet att softa på nätterna, speciellt kvällen efter man nådde Adelaide i vildmarken på specialsträckan från Marree till Coober Pedy med hög luftfuktighet och där grusvägarna var smala och fyllda med jättelika stenar.

Efter cirka 20 000 kilometer på mätarställningen indelat i tretton specialsträckor så var saken klar, Holden Dealer Team sopade hem pallen med första, andra och tredjepris till det vilda jublet på arenan, överst på podiet stod Peter Brock med champagneflaskan i skyn och tar med sig resten av sällskapet, ni vet kartläsarna Noel Richards, Matt Phillip, Wayne Bell och tekniska teamet ledd av John Bagshaw.

Här är dokumentärfilmen om Australien Runt anno 1979 som jag fick fram på YouTube

https://www.streetmachine.com.au/features/peter-brock-hdt-1979-repco-round-australia-trial-holden-vb-commodore-1

https://www.shannons.com.au/club/news/racing-garage/holden-vb-commodore-1979-repco-trial-the-first-and-most-crucial-victory/

https://garage.repco.com.au/the-toughest-achievement-of-all-brocks-05-moments/

torsdag 5 september 2024

Tekniska kunskapsprov på nytt

Återigen kunde jag handskas med lite frågesport på webben inom ramen av mitt stora bilintresse, att svara på kluringar om Renault tog ju väldigt lång tid att lösa trots några små osäkerheter ur olika påståenden och jag hade för kännedom mycket som talar om dess historia både civilt och på paddocken.

I slutändan kunde elva rätt svar av tolv inte vara så pjåkigt eftersom jag satt och funderade för länge om märkets tidiga början.

https://www.vibilagare.se/bildquiz/quiz-hur-mycket-kan-du-egentligen-om-renault

onsdag 4 september 2024

Första arbetsdagen i verkstan

Ni kanske känner igen Richard Hammond från BBC: s mest kända motorprogram inklusive ett medverkande i Amazon Primes serie på webb-TV för prenumeranter, idag driver han en egenetablerad verkstad cirka ett par år efter att ha överlevt en hemsk bilolycka i Sankt Gallen ombord en elbil på 680 kW men utanför TV-ångesten så har han en ny sidekick på Drivetribes officiella YouTube-kanal, han har tagit med sin äldsta dotter mot nya höjder och följer farsans fotspår i bilintresset.

Förra året rattade hon en RAM TRX flakbil med en överladdad V8 bakom kylargrillen sedan hon klarat uppkörningen ganska nyligen, lärt sig att köra en rallybil i Wales och spände fast sexpunktsbältet i en specialtrimmad Subaru som filmteamet hade restaurerat, i år har Isobel Hammond stått för en ny utmaning och det är att agera som förstaårsmekaniker i verkstaden där hennes far sitter och räknar bokslutet ovan däck.

tisdag 3 september 2024

F1-klassiker - Jean Alesi 1992

Det har ju gått väldigt länge sedan jag senast postade ett inlägg med gamla videoklipp från Formel 1: s gyllene era, åren med tio, tolv och åtta cylindrar på en och samma rutnät som producerat många tajta bataljer efter den föregångna turbo-eran och idag ska jag addera en ganska bra raritet på YouTube.

Här hade jag lagt upp en gammal kortfilm ombord Jean Alesis Ferrari runt Gilles Villeneuve-banan sommaren 1992, bilderna på den tiden var så skarpa att producenterna från japanska TV-kanalen Fuji Television hade tillstånd att kabla ut formationsvarvet plus racets första varv med muller ur V12: an och i slutändan kunde den franske storstjärnan korsa mållinjen som trea bakom Gerhard Berger och Michael Schumacher.

https://www.youtube.com/watch?v=SYuL-dIGFkw

måndag 2 september 2024

Vykort från CoTA

Nästa deltävling i långlopps-VM drog av stapeln på en slingrig bana utanför Austin, TX designad av byggmagnaten Hermann Tilke, många i bilsportens krets säger att den här anläggningen har en blandning av kurvor ur klassiska banor som Silverstone, Hockenheim, Istanbul Park respektive Sachsenring och klistrades ihop till utrymme för ca 110 000 åskådare.

Efter att Toyota vunnit för andra gången den här säsongen i återkomsten till Sao Paulo kunde Porsche stänga F1-ryktena för gott varpå Cadillac byter underleverantör från och med nästa år sedan Chip Ganassi Racing byter bana med antingen ett existerande fabrikat eller satsa med ett nytt bilmärke i framtiden och prestandabalansen har ändrats jämfört med över en månad tidigare.

Här ska jag då lägga in en kedja av fina bilder som togs på "The lone star enduro" ur helgen som gått.

Fredagens fria träning





Lördagens kvalpass





Hypercar Pole position - #51 AF Corse Ferrari (Toni Giovinazzi - ITA)

2: a ruta - #83 AF Corse Ferrari (Robert Kubica - POL)

3: e ruta - #2 Cadillac Racing (Alex Lynn - GBR)

LM GT3 Pole position - #27 Heart of Racing (Ian James)

2: a ruta - #85 Iron Dames (Sarah Bovy - BEL)

3: e ruta - #55 Vistajet Racing (Francois Heriau - FRA)

Söndagens race






Segrare i Hypercar - #83 AF Corse Ferrari (Kubica/Y. Ye/Sjvartsman)

2: a - #7 Toyota Gazoo Racing (Conway/de Vries/Kobayashi)

3: a - #50 AF Corse Ferrari (Fuoco/Molina/Nielsen)

Segrare i LM GT3 - #27 Heart of Racing (Mancinelli/James/Riberas)

2: a - #92 Manthey Racing (Bachler/Malykhin/Sturm)

3: a - #91 Manthey Racing (Shahin/Lietz/Schurring)