torsdag 9 februari 2017

Året var 1995

Idag är det nog dags att blicka tillbaka genom några nostalgiska händelser från denna musiktokiga år och till en sport som oss svenskar vill lära mycket om.

Tre största sportögonblick från 1995

3. FA-Cupfinalen på Gamla Wembley
Everton mötte mästarlaget Manchester United med en svensk i mittfältet, Anders Limpar i tröja nummer 17 och målvakten Neville Southall med några av hans viktiga räddningar.
Matchens enda mål kom i första halvlek när Limpar skickar bollen till högerbacken Matt Jackson, passar snett inåt bakåt till Graham Stuart, träffar ribban men returen nickades av Paul Rideout och i nätmaskorna.


2. Rob Andrews matchvinnande lyra
Det står oavgjort mellan England och Australien under VM-kvartsfinalen i rugby på Kapstaden.
Inkastet från Brian Moore är vunnen av engelska landslagets andraled Martin Bayfield och påbörjar drivningen framåt. Klunghalvan Dewi Morris spelar ut bollen till Rob Andrew, sparkar ett hårt skott emellan stolparna och England går vidare till semifinal med tre viktiga poäng.


1. Nykomling högst upp på pallen
Den 28 januari var datumet när skidskytten Magdalena Forsberg i sin debutsäsong i världscupen tog hela vintersportvärlden med fart genom en jätteskräll, detta var hennes första seger och kom på sprintloppet i Ruhpolding då hon sköt fullt i både liggande och stående.
Detta var bara en början på en lång och framgångsrik karriär.


Min favoritlåt i spellistan: Oasis - Wonderwall
Att lyssna på brittisk musik är helt okej men en låt som gör att jag får gåshud är Manchester-baserade gruppen Oasis med den mest populära låten Wonderwall.
Detta var anledningen till att jag blev en stor musikfantast redan i mitten av 90-talet när jag såg filmklippet i svartvit layout.


Min favoritfilm: Se7en
Poliserna Mills och Somerset som jobbar på kriminalroteln var med på en rutinutryckning där de hittade något förvånande, en avrättad man och uppdagas det första av sju morden efter dödssynderna.
Kriminaldramat regisserad av David Fincher efter Andrew Walkers manuskript.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar