Året var 1996

Nu går vi lite framåt i tiden och till vad som hade hänt under denna årgång som bjudit hela världen med fotbollsfest, vrålande motorer, Girl Power och även på lite syntpop.

Tre största sportögonblick från 1996

3. Rosenborg slår Milan på bortaplan
På den åttionionde matchminuten slog Harald Brattbakk ett långt inspel som hittade Vegard Heggem i straffområdet omringad av Alessandro Costacurta och Franco Baresi, en sekund senare nickade han in segermålet framför Curva Sud och vann till slut på San Siro med 2-1.

2. Fransk seger i furstendömet
Olivier Panis i en mörkblå Ligier från mitten av fältet tog sig upp till toppen efter att Damon Hill parkerat sin Williams med motorhaveri följt av Jean Alesi som även han bryter loppet, den här gången är det hjullager som är den stora orsaken. Med bara fyra bilar i mål kunde Olivier vinna karriärens enda GP-seger.

1. Norra ståplats i full glädjevrål
Toppmötet mellan Englands bittraste rivaler Newcastle United och Manchester United var en riktig klassiker, i första halvlek nickade Darren Peacock in 1-0 och David Ginola gjorde ett klassmål från arton meters avstånd men i andra halvlek kommer det stora jublet, Les Ferdinand stångar in trean från Shearers inlägg, följt av Alan han själv i tröja nummer 9 petar in 4-0 i den 75: e minuten och med sju minuter kvar av matchen så chippade Philippe Albert segermålet in i nätmaskorna.

Min favoritlåt från spellistan: No Mercy - Where do you go
1996 var också året då pojkbandet No Mercy gjorde succé, det var med den här låten som toppade musikvärldens listor.

Min favoritfilm: 101 Dalmatiner
Den här filmen är en berättelse om dalmatinerparet och deras unga valpar.
Jag får 10 av 10 i betyg eftersom den var så bra att jag hade sett hela filmen ett antal gånger.