onsdag 6 maj 2020

BMW: s osportsliga känga till Ingolstadt

När rubrikerna om Audis avgång från DTM spreds över hela bilsportvärlden kom kängan från det som nästa år blir enda fabrikat i serien.

BMW däremot fick en annorlunda approach på händelserna kring biltillverkare som återvänder eller avgår, ett exempel var Opel som lämnade DTM efter sex års fabrikssatsning och här fick BMW: s utvecklingsledamot Klaus Fröhlich rikta en känga åt Audi Sports dlrektör Dieter Gass om beslutet.

I en intervju med Süddeutsche Zeitung sa det bayerska fabrikatets ledamot att Audis avgång överraskade honom fullständigt i ren besvikelse, när Mercedes fick lämna serien för snart två år sedan var telefonsamtalet med Daimler AG: s nya VD Ola Källenius allt annat än bara viktigt, förklaringen till detta var ett klokt beslut att lämna DTM och köra vidare med formelbilar istället.

Här och nu började Klaus Fröhlich kritisera "De fyra ringarnas" fokus på elektrifiering, i de två sista raderna på intervjun fick han sätta en liten frågetecken kring framtiden och förstår inte vittnesmålet som ledningen baserat i Ingolstadt hade mäktat till allt på grund av DTM: s väsentliga mål till elektrifiering från och med 2025.

https://www.touringcartimes.com/2020/05/04/bmw-not-closing-door-dtm-future-label-audi-exit-unsporting/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar