onsdag 13 maj 2015

F1 2015 - Nyheter från paddocken - Del 3

Racet i Barcelona var något av en flopp för Fernando Alonso, hans insats i sin McLaren Honda var någorlunda förstörd när han rapporterade till sin strateg att den elektriska bromskraftsfördelningen hade pajat precis innan däckbytet även om han höll på att köra över mannen med domkraften.
Lite bättre gick det för en annan spanjor, nämligen Carlos Sainz Jr. som körde otroligt bra men vilken tur att bilen klarade sig från olyckan när hans omkörningsförsök på Daniil Kvijat gick inte som det skulle och två poäng fick han till slut.

Det var inte första gången sedan fjolårets näst sista race hade Nico Rosberg slagit Lewis Hamilton både i kvalet och under söndagens lopp, det beror på att engelsmannen Lewis Hamiltons plan på en trestoppare skulle göra det möjligt att stoppa Sebastian Vettel från att gå upp till en andra slutplacering och tänker inte slita sina bromsar om han försöker sätta press på sin lagkamrat.

Enligt italienska motortidningen Autosprint börjar däcktillverkaren Michelin att göra en oväntad comeback i Formel 1 men det finns några undantag:

"Bilsportens finrum måste ändra sitt tekniska reglemente."

"Man tänker med villkoren på att ha 18 tums hjul som redan används i elektriska formelbilsmästerskapet."

"Om F1 kan överväga förslaget är Michelin helt öppna på en comeback, annars tackar dem nej."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar