torsdag 28 maj 2015

F1 2015 - Nyheter från paddocken - Del 4

Det har pågått mycket rabalder efter klassikern i Monte Carlo under de 78 intensiva varven och utredningen kring Mercedes dråpliga misstag i depågatan kommer att förundersökas på fabriken i Brackley.

Max Verstappen var oskadd efter en rejäl olycka på ingången i Sainte Devote där han kolliderade med fransmannen Romain Grosjean, den virtuella farthållaren var påslagen innan säkerhetsbilen kör in i banan.
Mercedes depåpersonal hade otroligt nog kalkylerat fel på avståndet mellan Lewis Hamilton och Nico Rosberg, racets ledare gick in för ett nytt set däck och anledningen till misstaget som gjorde att engelsmannen trampade på gaspedalen bakom Sebastian Vettel och Nico Rosberg är att han var livrädd om deras däck blir jätteslitna på slutet av loppet.
På podiet var Rosberg jättenöjd medan hans gamle vän var på dåligt humör efter teamets taktiska misstag, han gick därifrån med champagneflaskan stängd och dricker på egen hand för att det motsatta numret firar vilt.

Jenson Button körde upp sig till en fin åttonde plats för att fixa McLarens första poäng med Hondamotorer sedan 23 år tillbaka med Ayrton Senna och Gerhard Berger på den gamla goda tiden.
Fernando Alonso hade ingen lyckad helg i furstendömet, det är fortsatt elektronikstrul på spanjorens bil efter att ha bromsat på sig halvvägs in i själva loppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar